Saturday, 26 November 2011

.. aku bukan tomboy ..

assalammualaikum blogger (*_*)


hye korang! kan tie dah tengok citer aku bukan tomboy kan!! so n3 ni tie  nak story mory sal citer ni!! kali ni tak nak tayang sinopsis kat korang! nak citer serba sikit jerk!! (^_~)


filem ni mengisahkan Farisha (Scha) yang berwatakkan tomboy bekerja d salah sebuah restoran pizza sebagai sumber pendapatannyer


berkawan baik dengan Harry (Shaheizy Sam) yang bekerja sebagai penjual buku cerita kanak - kanak. Bak kata zaman sekarang, Best Friend Forever (BFF)


Tapi si Farisha nie pulak menjadi rebutan pengkid Sam (Salina Saibi)! memang menjadi betol watak die! seirus macam laki beb!!


n si Farisha ni jugak menjadi kegilaan sorang lagikk pengkid lakonan Sheera Iskandar! Setiap kali si pengkid nie jumper Farisha, pasti korang akan dapat lihat babak pujuk rayu n ayat2 manis dorang!! memang tegak bulu roma ni tau! e!! memang geli lah!!


Burn (Syamsul Yusof) adalah anak orang kaya yang lurus bendul secara tak sengaja jatuh cinta dengan Farisha!! 


Sally pulak menjadi P.A kepada Burn! berkelakuan agak bossy n ader aty nak kawin dengan Burn! lakonan Eira Syaziera ni memang menjadi! memang buat orang menyampah la!!


n Biler Harry dapat tahu Si Farisha nie dah couple dengan Burn, maka wujudlah adegan cemburu dengan gaya body language! tengok ajer la riak muka Harry dalam babak kat atas ni!!

So kalo korang nak tahu saper lelaki pilihan Farisha, kenalah cepat2 g terjah panggung wayang untuk layann filem ni!!

bagi tie, citer ni jadikk best sebab dialog2 yang d gunakan adalah gaya remaja zaman sekarang!! sentap!! hehe! n lagikk satu, sebab ader pelakon kesukaan tie, Shaheizy Sam!! like him okeyh!! 






2 comments:

IzzahLiyana Tahir said...

Dah tengok cerita ni tapi apasal mcm t'gantung eh? Last part tu dia macam xpilih sapa2 =/

tie gadies said...

tu la pasal!! tergantung..tgk2 da abes..maybe ader sambungan nnt =)