Tuesday, 22 October 2013

.. aidiladha 2013 ..

assalammualaikum

selamat menyambut hari raya aidiladha buat semua umat islam. harap harap tie belom terlambat untuk ucapkan pada korang semua. lupa pulak nak tulis time update blog semalam:)

apepun, raya aidiladha tahun nih memberi seribu makna pada tie. kalau nak d banding kan dengan tahun lepas, tie tak dapat baliik kampung time raya aidiladha. tie cuma duduk diam diam jerk d rumah kampung baru. memang sedih time tu.

tapi tahun nih, alhamdulillah. tie dah menetap d perlis. tie dapat pergi solat raya dengan mak, dapat masak dengan mak, dapat makan dengan mak, and dapat buat segala galanyer bersama mak. alhamdulillah. terima kasih Ya Allah...

gambar d pagi raya
dan lagik bergambar sebelom pergi solat raya :)

tie memang tak der buat baju raya! pakai jerk mana yang ader! tahun nih rumah tie tak der buat apa apa. just masak biasa biasa untuk makan bersama family. tapi atok tie buat korban. kitaorang adik beradik memang gotong royong lah masak d rumah  atok. bermula dengan sembelih lembu, kemudian memasak dan makan beramai ramai d rumah atok. alhamdulillah dapat berkumpul adik beradik and saudara mara.

gambar lembu ke, makanan ke, memang tie tak ambil lansung. kononnyer tak der mood nak bergambar sebab tak der baju raya. pastu sebab susah nak update blog plak sekarang kann.

salam aidiladha dari kami :)

encik suhaizal datang rumah petang tu. then kitaorang keluar ke Kuala Perlis. tekak nih teringin pulak nak makan jagung bakar and lokcin.
  
teringin sangat kann! makan sampai kenyang!

lepas makan, lepaking and begambar macam biasa! then sebelum magrib kitaorang da sampai rumah.

tak sempat nak buat hantaran kawen.tie dah pakai dulu rayban nih :)

encik suhaizal pun dah makin gila gambar sekarang!
gara gara tie selalu ajak die begambar kot! hahaha. padahal dulu time mula kenal, die lansung tak suka bergambar.

sambutan aidiladha korang mesti meriah kan?

2 comments:

Afne said...

slmt hari raya aidiladha :)

nyatie gadies said...

slamat hari raya kak afne :)