Saturday, 3 January 2015

.. jenjalan @ Padang Besar ..

assalammualaikum

selamat tahun baru kepada semua! rasanyer belom terlambat untuk tie ucapkan. semoga segala impian and cita cita kita untuk tahun ini akan tercapai and lebih memberi makna kepada kehidupan kita.

hari jumaat yang lepas, kak ros and abang chick datang dari KL. dorang memang lansung tak der citer nak datang. and kebetulan time dorang datang, tie memang tak der kemana mana. so memang boleh lah sekadar nak bawak dorang pergi jalan jalan Padang Besar.

dalam pukul 11 pagi cenggitu kitaorang pergi ambil dorang. first kitaorang bawak dorang lunch kat kedai ikan keli kegilaan tie tu. kemudian, baru gerak ke Padang Besar.

mummy and papa

mummy Leesya

dalam dua jam macam tu jerk kitaorang kat PB. kebetulan pergi time cuti sekolah, memang orang bersepah lah kann. harga pun mahal. so memang tak stay lama. kitaorang berpecah awal tu. lepas siap shopping bagai, baru jumpa balik kat tempat kereta.

then tie bawak dorang makan cendol and laksa kat area roundabout kangar

dua dua tak nak ambil gambar, tapi tie snap jugak! hahaha

lepas hantar dorang balik, kitaorang pergi kenduri kawan hubby kat simpang empat. then balik rehat di rumah mil.

kitaorang beli kipas nih untuk bbq nanti. yang lama dah rosak

dua pasang baju untuk Leesya

selit gambar baju baru Leesya nih. tie beli time pergi kangar semalam

dan ini cik ted dari kak ros untuk Leesya. thanks yer kak ros

lastly, tie beli yang nih.

itu jerk yang kitaorang beli kat PB. shopping sikit jerk. kak ros maybe shopping banyak kot :)

malam tu kitaorang pergi makan kat Kuala Perlis. asalnyer nak bawak kak ros and abang chick makan ikan bakar, tapi dorang tetiba tak boleh nak join sebab ade makan makan kat rumah saudara.

menu macam biasa untuk dua orang
ikan jenahak bakar, masak tiga rasa and sotong goreng tepung

esok pagi nyer, tie buat kerja rumah macam biasa. then tengah hari masak lauk yang paling simple. biasalah, kemalasan sentiasa menguasai diri. hahaha.

sayur sawi, ikan goreng, sambal telor kegemaran and asam pedas ikan kembong

petang tu, dalam pukul enam lebih, kak ros and abang chick datang rumah. katanyer sajerk singgah sekejap sebab malamnyer dorang nak gerak balik Kl dah. tie memang tak der siap kan apa apa makanan special pun sebab dorang datang tak bagi tahu. so minum teh o suam dengan cekodok cicah sambal jerk lah :)

dan lagik ambil gambar dekat sawah padi

apepun thanks korang sudi datang rumah tie yang tak seberapa nih. moga kita akan ketemu lagik.

selit gambar Leesya pakai baju yang ibu Dylla kasi

ini pulak baju yang cousin hubby bagi. thanks yer kak na

alang Anis and Leesya


tie print screen gambar Leesya and Tok Teh dari instagram alang Anis. bukan main happy lagik Leesya

then selit gambar kitaorang keluar semalam. teman hubby makan nasi kandaq ARR Corner kat area Seriab

Leesya kalau berjalan, number one! hahaha

sampai kedai, die pulak tido. nasib baik mummy tak makan. boleh lah pegangkan Leesya sementara papa makan.

my everything


3 comments:

rosnita zulkifli said...

Bila masa amik gambar suami i ni?? tak mintak kebenaran pon?

tie gadies said...

owh time kak ros pergi bwk cawan ke dapur. maaf la. tak per, tie delete balik. abg aziz yang suh ambil time tu.

rosnita zulkifli said...

bila nak delete pic tu ?