Monday, 12 May 2014

.. majlis persandingan Tie dan Zal, 7 Dec 2013 ..

assalammualaikum

entry bergambar

7 December 2013, tarikh yang tak akan tie lupakan sampai bila bila. berlansungnyer majlis persandingan tie dengan pasangan pilihan, Suhaizal Radin Mustaffa. tiada ungkapan lain selain ucapkan rasa syukur alhamdulillah.

dalam pukul 11 pagi macam tu, hanis datang ambil tie untuk pergi makeup. dua jam lebih jugak tie kat butik kak sha tu. then baru lah siap makeup. balik jerk rumah, tetamu dah mula datang. segalanyer da disiapkan oleh family tie. alhamdulillah.

tie buat dua banner
yang satu lagik tak sempat ambil gambar

tayang sekali lagik meja candy corner buatan sendiri nih :)

dan ini pulak meja makan pengantin.
yang nih memang tie buat sendiri. memang simple dan nampak biasa jerk.
tie tak der ambil kat mana mana butik pun

sekitar keadaan depan rumah tie time majlis berlansung

ini lah kak sha
owner butik yang makeup kan tie
thanks kak sha
makeup akak memang tahan sampai ke petang. terbaik :)

sementara tunggu rombongan lelaki sampai, memang tie banyak bergambar dulu. sebab time tu dah ramai kengkawan yang datang. so tie memang layankan dorang dulu.
nih baju pengantin dari butik norsalela
lukisan inai dan makeup dari butik kak sha
dan tema pilihan adalah purple kuning

cake nih pulak, cousin tie yang buat sendiri
senang kan, banyak yang buat sendiri
tak payah tempah tempah (",)

tie dan suami time majlis potong cake
hiasan meja cake and background belakang tu pun tie buat sendiri. ala buat kipas guna kertas tu bukan susah sangat kan. dah siap, main tampal jerk kat kain tu :)

jop layan gambar gambar tie di majlis persandingan
yang kat blakang tu fiza and izyan
kat depan pulak, ader faiz, ilyas dan shidi
shidi datang dari pahang, ilyas dan izyan dari kedah, fiza dari KL and faiz memang keje kat perlis
dorang nih kawan time tie belajar diploma di kelantan dulu.
thanks korang sanggup datang kenduri tie.
dan ini pulak bff yang akan kekal sampai bila bila
aya dan tunangnyer adnan, farah dan suami
dylla sorang yang tak bawak pasangan sebab seminggu lepas majlis tie nih die akan melansungkan perkahwinan. sebab tu bakal suami die tak dapat datang. thanks korang. love korang sampai bila bila. moga hubungan persahabatan kita akan kekal sampai bila bila. aminn
  
and ini pulak kengkawan dari tmpoint kangar
lelaki yang depan sekali tu boss tie
thanks sebab datang tau!

linda dan suami
classmate sekolah teknik kangar dulu
die sanggup datang dari Kl
thanks darling

ini pulak geng geng muda dari tmpoint kangar
thanks pada semua yang datang
ini lah hanis
die yang banyak tolong tie. bawak tie kesana sini. dan die jugak merangkap sebagai pengapit tie
thanks hanis. love you!

dalam pukul dua macam tu, baru lah rombongan pihak lelaki sampai. lepas dorang menjamu selera, kitaorang bergambar sebelum dorang gerak balik. jop tengok :)
bergambar bersama mak dan abah mertua

adik adik suhaizal

dan ini sebahagian dari keluarga pihak lelaki yang datang

adik dan cousin suhaizal

selesai semuanyer, keluarga suhaizal gerak balik. alhamdulillah semuanyer berjalan lancar.
then, tie bergambar dengan family tie pulak
dengan bonda tersayang
mak pakai tudung fareeda lagikk tau!
muka mak terserlah keletihan. love you mak! tiada insan lain yang dapat menggantikan mak! moga Allah sentiasa merahmati mak.

sebahagian ahli keluarga tie.
tak semua dapat bergambar sebab semuanyer sibuk diluar

mak di majlis perkahwinan tie
ape lah yang mak sedang pikir nih kan :)
ayah tie yang sentiasa senyum
tak tahu lah dia angkat tangan kat sapa nih. hehehe

and yang paling penting, mestilah bergambar bersama suami :)
antara gambar gambar kami.


gambar dalam bilik pulak :)

tengah tie sibuk bergambar kat dalam, kat luar tengah asyik berlansungnyer cabutan bertuah antara family tie. yang nih kakak tie yang kat perak yang uruskan. die yang sponser semua hadiah hadiah untuk pemenang.
bukan main abg sulung tie jadik mc. hahaha

dalam pukul 5.30 petang macam tu kitaorang keluar outdoor. adik adik and cousin suhaizal pun ikut sekali. then anak sedara tie and cousin. memang ramai lah yang follow. meriah weh. kami pergi bergambar d kampung wai, kuala perlis.
semua gambar gambar nih belum di edit
untuk album, tie ambil dengan drenjis photography . and tie still belum dapat lagik album tie. kena tunggu giliran sebab customer die terlalu ramai. harap harap gambar gambar yang diedit nanti semua nyer memuaskan hati.

alhamdulillah, selesai majlis di rumah tie
alhamdulillah segalanyer bejalan lancar. tie ucapkan terima kasih kepada semua yang banyak membantu dalam menjayakan majlis nih tak kira secara lansung atau tidak lansung.

tapi, setiap insan didunia ini, tiada yang akan sempurna. begitu jugak dengan majlis tie. tak kan sempurna dalam segala hal. pasti ader jugak kekurangan dan keburukkan. tie mohon maaf kepada mereka yang tidak berpuas hati dengan layanan atau apa sahaja yang berkaitan dengan majlis tie. tiada orang yang nak kan kesilapan. dan tiada perkara yang akan berlaku dengan sempurna. tie mohon maaf.

apepun, syukur alhamdulillah dengan segala pemberian Allah pada tie.
tinggal entry majlis dirumah suhaizal pulak yang berlansung pada keesokkan hari nyer.
nanti tie update tau :)

1 comment:

Nur Yanna said...

Assalam kak, butik kak sha tu, butik norshalela ke?