Monday, 15 October 2012

.. lok lok king @ parking ampang point ..

assalammualaikum

korang ader tak tengok jalan jalan cari makan kat tv3 episod hujung bulan lepas. kalo ader yang tengok, for sure korang tahu tempat yang tie nak story nih.

sebelom tu, tayang pic tie gadies hari isnin lepas nih dulu.
pakai tudung bawal baru, hasil rembatan d jalan tar hari ahad lepas.

kalau kat perlis, tie selalu makan lok chin d kuala perlis. memang terbaik. tapi d KL, kalo tekak teringin nak makan, tie akan ke lok lok king. terletak d area parking, belakang ampang point. memang betol betol kat tempat parking belakang ampang point. so memang senang sangat lah nak cari.


tapi ini bukan restoran, bukan jugak gerai tepi jalan tapi tapi, ianya sebuah lori yang penuh dengan steamboat yang beraneka perisa. memang terbaik lah wehh! kalo tak, tak kan masuk jalan jalan cari makan kan? :)


nampak tak tag jalan jalan cari makan dari tv3 nih

memang banyak sangat pilihan yang ada, rm1 bagi satu cucuk
susunan steamboat pun menarik

ini yang tie amik!
sikit jerk sebab nak layan tekak yang teringin

kat sini ada dua cara, satu masukkan  steamboat dalam air panas n satu lagik bakar. kat sini satu satunyer yang ader steamboat bakar. selalunyer kat perlis memang ader. tapi kat KL susah nak jumpa, kebanyakkannyer memang celup dengan air panas jerk

bagi yang celup dengan air panas, memasing kena buat sendiri. suka hati korang lah nak celup macam maner pun :)

bagi steamboat bakar, pekerja kat situ yang akan buat kan.

dan satu lagik yang menarik tentang lok lok king @ parking ampang point ni, korang boleh order lima jenis makanan western. seperti dalam gambar d bawah tu ha. kat situ jugak die buat tau.


memang menarik kan? so cepat cepat lah terjah lok lok king ni okeyh. abang kat dalam gambar kat atas ni siap bagi diskaun lagi kat tie sebab tie kata nak masukkan dalam blog :)

1 comment:

Anonymous said...

Ade lagi tak steamboat ni