Friday, 19 July 2013

.. latihan rompakkan @ tmpoint alor star ..

assalammualaikum

6 july 2013 lepas, pihak TSSSB ader buat latihan rompakkan untuk tmpoint. dan untuk kali nih negeri kedah perlis terpilih untuk lokasi latihan. and semestinya tmpoint alor star yang terpilih d antara tmpoint yang lain sebab tmpoint nih yang paling besar d kedah perlis.

kebetulan hari sabtu memang tie cuti. dan tie memang berminat sangat nak join. sebab tie rasa bosan sangat. semenjak kerja d tmpoint kangar. tak der satu pun aktiviti yang d anjurkan oleh tmpoint. just pergi and balik kerja jerk. sebab tu tie sanggup drive ke tmpoint alor star untuk join latihan rompakkan nih. kalau dulu, kat HQ, ader jerk aktiviti kitaorang. tak der la bosan sangat. kat sini tak sama macam sana :(

selain tie, ilah jugak join latihan nih. boss tie pun ader. so kami tiga orang wakil untuk tmpoint kangar. and ader lagi wakil dari lain lain tmpoint kedah perlis. kami semua berkumpul d tmpoint alor star pada pukul 12 tengah hari.

tmpoint alor star

tie dan ilah

sementara nak tunggu ketibaan semua orang, sempat lagik kami bergambar :)

ader lima orang dari HQ yang terlibat, Encik Daman, Sethu, Mazri, Elmy and Tasya.

first sekali, Encik Daman brief serba sedikit pasal latihan rompakkan nih. die yang tentukan peranan setiap antara kami. tie d tugaskan menjadi pelanggan, manakala ilah d tugaskan menjadi staff d kaunter.

dua dari kanan tu lah Encik Daman dan sebelahnyer tu pulak Encik Raja, SBM kedah perlis.

memasing kusyuk dan fokus mendengar ape yang d katakan oleh Encik Daman

then, kitaorang tengok semula video latihan rompakkan yang sebelum nih yang d lakukan d tmpoit shah alam.



video
 tie sertakan video latihan rompakkan d tmpoint shah alam

tiada rehearsal untuk latihan nih. kitaorang terus buat jerk!

masing masing mengambil tempat

tie jadi pelanggan d kaunter. berlakon macam biasa. rileks2 jerk. tetiba dengar suara orang jerit2, rupanya perompak dah masuk. memang kuat sangat suara dorang. rasa macam real plak. ader dua orang perompak. masing masing ader pistol. then kitaorang d suruh meniarap and letak tangan ats kepala.

perompak tu ke kaunter bayaran and ambil semua duit yang ader. lepas tu baru dorang keluar dari tmpoint. then cepat cepat ketua kedai call polis. masing2 cuba bertenang sementara tunggu kehadiran polis. lebih kurang cenggini lah jalan citer drama kitaorang nih :)

selesai semua, kitarang ader makan makan skit, then kitaorang tengok semula video rakaman lakonan kami. time tu nak gelak ader, nak geleng kepala pun ader!

selesai semua, ader ucapan sikit dari boss boss, then ucapan dari pihak polis yang terlibat


 ucapan dari pihak polis


 kereta polis d depan tmpoint alor star

our cameraman, Mazri dari HQ TSSSB

alhamdulillah selesai semua. lepas sesi bergambar, semuanyer bersurai :)

ilah

sempat lagik begambar dengan dorang nih
elmy, tasya dan mazri
tie pakai kasut baru. beli time pergi KL hari tu :)

antara pelakon pelakon yang terlibat

gud job tmpoint kedah perlis!

satu pengalaman yang menarik bila tie join latihan rompakkan nih. sekurang kurang nyer tie dapat berada d situasi rompakkan yang sebenar, selain dari tu tie dapat kenal dengan staff staff dari tmpoint kedah and lastly ader jugak aktiviti yang tie lakukan. tak der lah duduk rumah jerk :)

gerak dari sini tie ke alor star mall dengan suhaizal.

sajerk nak selit gambar tie pergi melawat zaza d arau, perlis pada esok harinyer.
die msg tie kata balik kampung. tie pergi sekejap jumpa die. perut die dah nampak weh. apepun takecare zaza! semoga segalanya baik baik jerk :)

No comments: