Monday, 4 February 2013

myvie SE 1.5 @ perodua

assalammualaikum

ni nak habaq tujuan sebenar tie pergi ke Gerik, Perak last week, tie pergi sign agreement kereta. wahh! tie dah beli kereta?! alhamdulillah. syukur sesangat dengan apa yang Allah kurniakan ini. memang lah tak seberapa, tapi kiter d ajar supaya sentiasa bersyukur kan?

lepas settle semua g Ipoh last week, hari jumaat lepas tie kena pergi lagi sekali untuk ambil kereta. ni lah dugaan nyer kalau beli kereta jauh jauh nih. apepun, thanks pada kakak and abang d sana. tanpa dorang, tak dapat tie nak beli kereta nih. dorang yang bawakkan tie ke Ipoh last week. and jumaat lepas pun abang tie jugak yang tolong. alhamdulillah.

pepagik lagik tie dah bangun. siap siap dan ke KL Sentral. ticket pukul 10 pagi. pukul 9 pagi tie dah ader kat sana. pergi awal sebab memang niat nak breakfast first.

kfc a.m jadik pilihan breakfast

sorang sorang pun boleh jadik kalau begambar nih!! haha

ticket ETS

first time weh naik ETS ni. kalau kat kampung dulu, tie sebut keretaapi laju Ipoh-KL. hahaha. time tu tak tahu nama dia ETS. memang jakun giler weh. first time katanyer. kalau balik kampung pun, tie memang naik bas. tak pernah nak gunakan perkhidmatan KTM nih.

keadaan kat dalam. memang tak ramai orang time tie naik tu


lepas 2 jam 30 minit, tie selamat sampai ke stesen Ipoh. kat situ, abang ipar tie dah tunggu. then tie call Encik Hasni ( sales man perodua ) untuk datang ambil kitaorang.

mintak abang tie ambilkan gambar :)

one more!! buat kenangan. ntah ntah ini first and last tie naik nih. hahaha
tie gadies pakai beg baru :)

then bila dah kat perodua Ipoh, Encik Hasni terang serba sedikit pasal kereta. nasib baik bawak abang. sebab tie memang bukan tahu sangat pasal kereta nih. biasalah kalau perempuan nih, tahu bawak jerk. yang lain memang serah pada lelaki jerk.

begambar besama Encik Hasni

siap semuanya, then terus gerak balik KL. sebelom tu sempat singgah lunch kat mcD. pastu kitaorang singgah kat R&R Tapah untuk solat. sempat jugak makan ice cream baskin robbins. cuaca memang tersangat panas weh! kering tekak! abang tie drive dari Ipoh ke Tapah, dan tie pulak drive sampai lah ke KL. al maklumlah, tie bukan cekap sangat. kann dah lama tak bawak kereta. nasib baik ader abang kat sebelah.


pukul 6.30 petang, kitaorang selamat sampai KL. alhamdulillah. syukur segalanya d permudahkan Allah. abang tie terus balik ke Ipoh semula naik ETS. thanks sesangat untuk abang n kakak yang banyak tolong tie. moga korang d murahkan rezeki berganda ganda :)

dan dan dan inilah my new baby boo!
kuning d raja wehh!!

dari pandangan hadapan

antara gift yang tie dapat dari Encik Hasni, payung, stereng lock, minyak full tank and tembak number d setiap tingkap

bahagian dalam

dari bahagian tepi
tie tambah kan slide door liner :)

dan satu lagik, tie tambah kan boxs

dan tie yang sangat gediks nih, letak sticker ZALTIE nih.
gabungan nama tie dan suhaizal.
gediks kan? hahaha

tengok dari dekat lagikk :)

dan sempena my baby boo warna kuning, tie gediks masukkan gambar pakai baju kuning hari nih! semangat sampai tak nak pakai tudung blocking colour. hahahaha. saja pakai warna tudung sama dengan baju.

saya gemok

baju nih tie beli time shopping kat kelantan last month. time pergi wedding Zaza di Besut, Terengganu. baru hari nih tie pakai. tapi baju ni agak besar lorh. nampak sangat gemok

selesai semuanyer. alhamdulillah. apepun tie sentiasa bersyukur dan redha dengan setiap pemberian dan takdir Allah

- alhamdulillah.wish list yang pertama untuk tahun 2013 dah terlaksana :) -

8 comments:

rosnita zulkifli said...

alhamdulillah...rezeki ni...boleh la berkonvoi ke cameron highland nanti...huhuhu

nyatie gadies said...

confirm boleh.. harap2 jadik la plan kiter nak ke cameron tu :)

nor fadila said...

kasi jadik jugak..tak kira..dah terasa-rasa strawberry kat tekak nih...haha

Afne said...

amboi.. org tu dh berkereta skrg. hati2 time drive tu ;)

nyatie gadies said...

kak dla : siap berangan lagik ni ha. harap2 jadik!!

nyatie gadies said...

kak afne : heeee. in sha allah, tq akak

Anonymous said...

untung la :)

Anonymous said...

Mantap tie pki baju kuning tu..teeheheee