Thursday, 31 January 2013

balik kampung @ Gerik, Perak Darul Ridzuan

assalammualaikum

cuti hari Thaipusam bebaru nih tie ke rumah kakak tie d Gerik, Perak. tak dapat balik kampung Perlis, balik kampung Perak pun okeyh la kan.. dari tie stay kat KL sengsorang, baik tie bawak diri. hahhaha. ayat!

sebelom tu tayang gambar chicken grill nih!
memang terbaik wehh!
kalo korang nak cuba, boleh pergi Dagang Avenue Foodcourt. hanya rm 9.90 sahaja!
dan memang bertambah sedap la kann biler makan free! orang belanja beb :)

hari jumaat tie dah ader d rumah kakak. sajerk habeskn masa d sana. padahal ader niat dan tujuan tersendiri kan. haha. pasal tujuan tu, nanti tie story okeyh. semoga Allah mempermudahkan segala urusan tie nanti.

hari jumaat tu jugak, tie, abang ipar dan kakak ke Ipoh atas urusan yang perlu d selesaikan. anak anak semua tak ikut. sebab dorang sekolah. lagipun memang tinggal dorang stay dengan pengasuh.


then selesai segala urusan, kitaorang singgah makan d restoran nasi ayam kampung. abang ipar tie kata restoran ni memang famous kat sini. restoran ni buka pukul 6 petang sehingga lah larut malam.

tie gadies pakai baju baru
hijauuuu :)

then hari sabtu pulak, tie just stay kat rumah jerk. sembang sembang dan lepaking dengan dorang. malam nyer kakak and abang keje. so tie la yang jadik baby sitter nyer. bagi dorang makan, tengokkan dorang buat kerja sekolah, and tidokan dorang.

petang sabtu tu layan dorang main kat depan rumah

annur syazana!
anak kakak yang paling bongsu, paling manja, paling mengada, paling banyak cakap and paling segalanya lah. hahaha.

malam tu jugak tie tolong kakak kemas rumah. sambil tengok TV, sambil tu tie lipatkan baju. habess tiga bakul wehh.

ahad pagi tie dah naik bas balik KL. petang jugak lah tie sampai. hari Isnin pulak memang tak kemana mana.  lagi pun kak na tak der d KL. dorang balik Perlis. tie just kemas rumah  and buat apa yang patut.

bagi kucing kucing ni makan memang menjadi perkara wajib setiap pagi dan petang :)

habess sudeyy!
hari selasa dah kena pergi kerja macam biasa.
apepun semoga Allah mempermudahkan segala urusan tie (*_*)

gambar pergi KLCC sebagai penutup entry :)
padahal nak tayang beg baru. hahahah. gedikss!

2 comments:

nurun said...

beg baru dgn baju dh sedondon dh tu..

nyatie gadies said...

heee... nice to know you nurun :)