Thursday, 22 November 2012

.. engagement day part 2 ..

assalammualaikum

masih entry pertunangan. please jangan bosan :)

selain dari preparation baju tunang, ader jugak preparation door gift. kakak deela yang banyak bersusah payah dalam hal nih! thanks kakak! sayang kamu ketat ketat. die yang menyerahkan dirinyer untuk buatkan door gift nih :)

gambar preparation door gift
first, sorry yer kakak, tie copy terang terang dari blog kamu. malas nak cari pic lain dah.
second, thanks a lots kat kamu bertiga untuk door gift nih. erfan pun tolong kan :) nanti uncle zal bagi upah yer (*-*)

nih tag yang d design :)

dan nih muka kengkawan yang bergotong royong gunting tag nih.
emy, azeera, zaza, pieka, kak jijah dan abang chick.

ni lah hasil tangan kakak deela

dan dan dan ni ha, dah siap semuanyer! 100 balang :)

dan ini pulak biskut butang. isi dalam balang door gift.
yang nih kasi thanks kat encik tunang. sebab die yang belikan :)

selain pada tu, tie jugak ader buat props untuk majlis pertunangan. yang nih pun kasi thanks kat kakak deela, abang chick dan yang paling banyak tolong, pieka. sayang korang :)

props yang dah siap d gunting.
thanks kat kengkawan yang tolong tie :)

testing testing

thanks pieka!
thanks 4 everything!

untuk candy corner pulak, a big thanks to azim aziz. anak kepada kak na yang bongsu. die yang buat kan dua ekor itik yang sweet lagik chumell nih!

gambar preparation candy corner
suka itik cute nih

props dan itik chumell

dan ini adalah hasil tangan pieka
thanks darling! very apreaciate it :)
'aku siap frame kan dan gantung kat dinding bilik lagik tau. sebagai tanda penghargaan pada ko pieka.'

ni ha pieka, sebagai bukti.
nampakkan, aku siap gantung kat dinding bilik lagik:)

sponsor by kakak deela.
thanks darling!

sponsor by kakak dira! memang sedap giler coklat yang kak dira kasi nih!
sayang akak laju laju!

dan ini lah hasilnyer, candy corner!
thanks kat pieka, kakak deela, kakak dira dan encik tunang.
dorang nih yang banyak sponsor pelbagai jenis candy.

then, sehari sebelom majlis, preparation d rumah macam biasa. kemas rumah dah memang wajib la kann. kemudian pemasangan khemah. yang ni tie tak perlu risau. banyak budak budak kampung yang tolong. thanks kat semua :)


selain khemah, mak cik tie sendiri yang hiaskan meja makanan untuk tetamu. tapi sayangnyer, tak sempat ambil gambar. tapi memang puas hati. simple but nice :)

penyediaan door gift dan bunga telur

dan yang paling penting, siapkan bilik tie gadies
just tukar cadar dan ubah susunan perabot dalam bilik jerk

dan dan dan nak cakap terima kasih sesangat kat encik tunang sebab die sendiri yang cat bilik tie ni. die jugak yang sponsor cat dan die sendiri yang bagi idea tentang garisan pink kat dinding tu. semua die buat lah. alhamdulillah. thanks dear :)

dan malam tu jugak orang datang pasang pelamin. dalam kul 11 malam macam tu lah. pukul dua pagi baru sudah tau. memang tido lambat lah tie malam tu. tie ambil kat butik Qaseh Sulaiman. dekat area Seriab,Perlis. makeup pun dengan dorang jugak.

ni lah pelamin mini majlis pertunangan tie gadies
alhamdulillah. memang puas hati. murah tapi cantik (*_*)
thanks butik Qaseh Sulaiman!!

gambar semasa majlis next entry okeyh!

2 comments:

::Deela:: said...

uik terkojut den tetiba entry nih ade muka cute kami sekeluarga...heheee...

its okey dear...i ikhlas membantu...

n yatie said...

sorry sebab copy terang2 kt blog.huhu. xtau nak cari mana lagi.

thanks again dear