Wednesday, 21 November 2012

.. engagement day part 1 ..

assalammualaikum

satu lagik majlis yang berlansung d rumah.

macam mana nak mula erk!? ish. okeyh. majlis yang berlansung d rumah adalah majlis tie. wow wow wow. jangan ada yang terkejut yer. jangan ada yang tak percaya. majlis pertunangan tie dengan jejaka pilihan. sambil ketuk kepala, sambil gosok gosok mata, tie pun macam tak percaya yang tie dah menjadi tunangan orang sekarang. segalanyer dah d takdirkan kan.

tie tak nak tayang gambar time majlis lagik. nak story pasal preparation dulu. first pasal baju. bagi tie, baju tunang adalah perkara paling penting sekali. sebulan sebelum majlis, tie banyak beli majalah majalah pengantin, then survey kat internet dan minta pendapat kak na, cousin tie. dan die jugak lah yang buat baju tie. rasa beruntung sebab kak na memang pandai buat baju. jadik tie tak perlu pening kepala untuk cari tukang jahit :)

ingat lagik tak yang tie ke jalan tar dengan zaza last month. pergi cari kain untuk baju tunang lah tu. lepas dah design macam mana yang tie nak, bile kak na pun dah kata ok dengan design tu, then buat pilihan warna. tema warna yang tie pilih adalah orange green. tapi soft sangat warnanyer. kak na cakap kalo tunang tak sesuai buat warna terang, sebab tu buat warna soft jerk. warna terang simpan untuk kawin nanti :)

gambar design baju untuk majlis pertunangan
ni lah design asal baju tie. dari gambar ni lah tie dapat idea untuk baju tunang. dress cutting princes.

ni lah keje tie setiap weekend. survey, survey dan survey.

design, design dan design

 dan dan dan bila dah siap design sepenuhnyer, inilah hasilnyer :)
thanks kak na banyak tolong tie (*_*)

gambar shopping kain dan tudung untuk majlis pertunangan
thanks zaza tolong temankan :)

tie beli kain lace hijau dan satin oren. ni jerk warna yang paling soft yang ada kat situ. memang niat tak nak pergi banyak kedai, so memang beli lah. just shopping kat jakel.

tema warna yang d pilih, oren hijau :)

dan inilah kain yang d beli. kain lace, satin dan chifon.
lace dan satin untuk baju, chifon pulak untuk tudung.

okeyh, preparation yang lain, next entry :)


2 comments:

Shalee Abdul said...

waaah sonoknye dia da tunang hehe. tunang bpe lama?

n yatie said...

thanks kamu:)
tak tahu lagik brape lama, sebab i masih keje d kl, kalo cepat dapat tukar, lagi cepat la kawin :)